среда, 30. септембар 2015.

iPhone 6s saveti za uštedu memorije

Ukoliko ste iz bilo kog razloga kupili novi model iPhone telefona sa 16 GB interne memorije, evo nekoliko saveta kako da oslobodite preko potrebnu memoriju.

 

Doduše, i dalje ćete morati da vodite računa šta instalirate i šta koristite zato što će se aplikacije i video igre povećavati kako bi iskoristile sve prednosti novog A9 procesora, piše Techno Buffalo.
- Uklonite sve nepotrebne aplikacije – Ne možete izbrisati sve, ali možete ono što vam ne treba. Apple će automatski preuzeti aplikacije kao što su Numbers, Slides, Pages, Garage Band, iMovie i iTunes U. Ne treba vam nijedna od ovih. Na novim modelima se vrlo lako mogu ukloniti.
- Snimajte u 1080p Full HD rezoluciji – Znamo da ste jedva dočekali da i iPhone telefoni dobiju mogućnost snimanja video snimaka u 4K rezoluciji, ali, problem je tome što takvi snimci zauzimaju dosta prostora. 1080p je sasvim dovoljna rezolucija.
- Ne koristite Live Photos opciju – Ovo takođe morate žrtvovati kako biste imali dovoljno prostora na svom telefonu. Isključite Live Photos opciju koja se nalazi u okviru kamera podešavanja.
- Koristite iCloud Photo – Fotografije su sada veće u odnosu na ranije modele pošto je ugrađena kamera rezolucije 12 MP. Sve svoje fotografije prebacite na ovaj cloud servis. iCloud Photo Library Active će bekapovati fotografije u originalnoj rezoluciji a na telefonu će ostati one optimizovane koje zauzimaju manje prostora.

Нема коментара:

Постави коментар